Nyhetsarkiv

2017

Stor produktionskapacitet. Liten buffert. Det är krav de nya, robotiserade anläggningarna på sjukhus och laboratorier ställer. Krav CUBO möter.

Tredje CUBO:n till Lunds Universitet


2017-11-22
Skånes Universitetssjukhus Lund investerar i sin tredje CUBO. Denna gång är det en CUBO 150 med EDI som skall leverera renvatten till Klinisk genetik och Biobank samt Klinisk Kemi (DNA-enheten). Maskinen ska vara på plats och tillhörande renvattenrör installerade före årsskiftet.

– Det är snäva tidsramar, men nu bygger vi våra CUBO på löpande band och den tar enbart en dag att installera. Vi påbörjade vår insats så snart det stod klart att vi vunnit upphandlingen. Vi har redan startat med våra rörarbeten och kommer att hinna. Vi är vana vid att jobba effektivt utan att göra avkall på kvaliteten, säger Lars Wiklund som grundat PWS och är det växande företagets verkställande direktör.

Den senaste CUBO:n till Lund ska betjäna en robotiserad anläggning som kan vara i drift dygnet runt. Det är en lösning allt fler avancerade sjukhus och laboratorier väljer. Därmed ställs nya krav på renvattenanläggningens kapacitet. Lars Wiklund utvecklar:
– Här kan man inte ha en lösning där renvatten tillverkas för att lagras, buffras, i en stor tank för att sedan förbrukas innan man tillverkar renvatten och fyller tanken igen. De nya lösningarna kräver en konstant, driftsäker renvattenproduktion för att investeringarna i robotisering ska lösa sig, det är ju exempelvis provtagningsrobotar som kan arbeta dygnet runt som installeras idag. Därmed krävs också renvatten dygnet runt. Med CUBO uppnås det.

Reporter.se
Håkan Edvardsson

Första CUBO:n till Östersund

​​​​​​​
2017-11-15
Centraloperation vid Östersunds sjukhus utrustas med en renvattenanläggning från PWS.
Genom samverkanspartnern Getinge placeras en WPT 150 på sjukhuset i början av 2018. WPT står för Water Pre-Treatment och är en Getinge-anpassning av anläggningen som också är känd som CUBO. 150 står för produktionskapaciteten: 150 liter renvatten/timme.


– Detta är vår första leverans till Östersund och sådant är alltid roligt. Vår kompakta renvattenanläggning ska bland annat förse autoklaven vid Centraloperation med renvatten. Idag har de vatten av en helt annan kvalitet. Det nya renvattnet och de nya maskinerna betyder renare diskgods, säkrare drift och rätt renvatten vid tappställena, säger Lars Wiklund, PWS VD och grundare.

Förutom renvattenanläggningen, som byggs vid PWS produktionsanläggning och huvudkontor i Falun, ska PWS även dra cirka 50 meter renvattenrör från renvattenanläggningen och ut i en slinga. Service och underhåll sköts av Getinges lokala tekniker på plats.

– WPT, eller CUBO som vi kallar den, levereras klar att plugga in från oss. Kommunalt vatten tas in på den ena sidan och på den andra kommer renvatten ut. Installationen tar cirka ett dygn. Anläggningen får plats på en Europapall och kan övervakas via nätet och en touch screen. Det passar perfekt i miljöer som Centraloperation i Östersund, konstaterar Lars Wiklund.

Reporter.se
Håkan Edvardsson
Från Falun till tropiska paradiset Dominikanska Republiken ska PWS exportera sin kompakta renvattenanläggning.


CUBO till Karibien

​​​​​​​
2017-10-05
PWS vattenreningsteknik fortsätter att sprida sig över världen. I höst kommer en Getinge-version av CUBO (Getinge PWT 150 EDI) att exporteras till Dominikanska Republiken. Ordern följer på den framgångsrika leveransen av en likadan maskin via Mexiko.

– I takt med att vår partner Getinge presenterar CUBO/Getinge PWT för sina kunder och våra anläggningar börjar producera renvatten till sjukhus och laboratorier världen över så växer också intresset, konstaterar Lars Wiklund, PWS grundare och VD.

I Dominikanska Republiken ska den kompakta renvattenanläggningen installeras i ett välkänt sjukhus. Den byggs vid PWS huvudkontor och produktionsanläggning i Falun. Driftstarten kommer att övervakas av en PWS-tekniker på plats.

– När vi möter nya vatten som våra anläggningar ska rena vill vi säkra optimal drift från start via våra tekniker, eller lokala underhållstekniker som vi själva vidareutbildat. Eftersom det här är första ordern till Dominikanska kommer tekniker från PWS Sverige att installera och driftsätta anläggningen, berättar Lars Wiklund.

Reporter.se
Håkan Edvardsson
Säkrar styrningen. Gustav Andersson, produktionstekniker, arbetar med den CUBO som ska till Tromsö sjukhus.


Tromsö väljer PWS - igen​​​​​​​

​​​​​​​
2017-09-29
Sterilcentralen vid Tromsö sjukhus renoveras grundligt. Då byts också renvattenanläggningen till en CUBO 300, PWS egenutvecklade och kompakta vattenreningsanläggning.
CUBOn ska försörja autoklaver och diskmaskiner med renvatten för att säkra optimalt rent och steriliserat operations- och undersökningsgods.


– Vi har sedan tidigare fått förtroendet att leverera en renvattenanläggning till laboratoriet vid Tromsö sjukhus. Det är alltid lite extra kul att få fortsatt förtroende med nya beställningar från ”gamla” kunder, säger Lars Wiklund, PWS grundare och VD.

CUBOn till Tromsö byggs under september och ska driftsättas under hösten. Det görs av PWS egen personal som även dragit renvattenrör i sjukhuset tidigare.

Reporter.se
Håkan Edvardsson